torstai 7. elokuuta 2014

Nome-B Lappeenranta 26.7.2014

Reilu viikko sitten starttasimme Nalan kanssa Nome-B kokeessa Lappeenrannassa. Tuomarina oli taippareista tuttu Tuija Hukkanen, joka jaksaa aina olla yhtä iloinen ja kannustava. Olosuhteet eivät tällä kertaa olleet suotuisat. Tai no, kyllähän sitä omistajan kelpasi yli 30 asteen helteellä varjossa istuskella ja odotella vuoroaan, mutta koiralle jo pelkkä odotus oli rankkaa. Onneksi tuomari oli kuitenkin koetta suunnitellessaan ottanut paahtavan helteen huomioon.

Hotellin ilmastoidussa huoneessa oli hyvä keräillä voimia ennen koetta!
 
Omaa vuoroa odottelemassa...

Ensimmäisenä tehtävänä oli ykkösmarkkeeraus hyvin peitteiseen veteen, jossa kuitenkin etäisyys oli kohtuullinen. Nala järjesti taas ylimääräisiä tykytyksiä arpomalla veteenmenoa, mutta lopulta kuitenkin meni oma-aloitteisesti ja toi lokin lähes käteen asti. Vesinoutojen palautuksissa on vielä parannettavaa, mutta suurin ongelma meillä selkeästi on veteenmeno. Onneksi tästä kuitenkin Nala vielä selviytyi ilman käskyttämistä, sillä olen huomannut, että varsinkin lisäkäskyt paineistavat sitä entisestään.

Markkeeraus 

Toisena tehtävänä oli ohjaus maalla rannan suuntaisesti. Nala selkeästi otti vesimarkkeerauksesta hieman häiriötä enkä meinannut millään saada sitä suoraan sivulleni ohjauksen lähetykseen. Pienen jumppaamisen jälkeen itse linja oli kuitenkin suora ja varis löytyi helposti, vaikka ohjaajan pilli taisi olla tukossa ;) Tällä kertaa noudettavana oli varis, jota Nala ei jostain syystä ensimmäisellä kerralla huolinut. Tietenkin se ensimmäinen riistasta kieltäytyminen osui juuri kokeeseen! Tuomari kuitenkin antoi lähettää koiran vielä uudestaan ja varis sieltä nousi ja palautui käteen.
Kolmas tehtävä oli selkeästi vaikein; hakuruutu, jonka lähetyspaikka oli suolla. Riistaa löytyi viereisestä metsästä (ilmeisesti fasaani ja varis), suolta (varis), vastapäätä olevalta hakkuualueelta (pupu) sekä lammen poukaman takaa (lokki). Vastaavilla paikoilla emme olleet koskaan treenanneet ja tiesin jo etukäteen, että erilaiset maastojen vaihtelut ovat Nalalle vaikeita. Lisäksi paahtava helle söi koiran vähätkin energiat jo alkutehtävissä. Nala kuitenkin lähti hakuun ja löysi ensimmäisen variksen, mutta jätti noutamatta. Tässä kohtaa kättelimme tuomarin ja tuloksena ALO0. Harmillista, sillä hakuruudun välissä olisi ollut kakkosmarkkeeraus veteen, joka olisi varmasti mennyt ensimmäistä markkeerausta paremmin rannan ollessa jo tuttu. Ei muuta kuin lisää treeniä etenkin variksilla megapalkalla.

Haku 

Koeselostus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti