sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

WT-koe 6.7.2014

Kävimme viikko sitten SNJ:n WT-kokeessa Tammelan Mustialassa. Ensisijaisesti tarkoituksena oli hakea kokemusta koetilanteesta ja saada uusia tuulia omaan treenaamiseen. Eipä se tuloskaan olisi haitannut, mutta tällä kertaa tuloksena ALO0, pisteitä 36.

Ensimmäisenä tehtävänä oli ykkösmarkkeeraus metsään. Oma töppäys lähetyksessä vähensi hieman pisteitä, mutta koira työskenteli omalla tasollaan ja löysi damin vaivatta ja palautti käteen. Pisteitä tästä 17/20.

Ensimmäisen tehtävän onnistuttua alkoi oma jännitys vihdoin hiukan hellittää. Onneksi, sillä seuraavaa rastia saimmekin odottaa lähes 4 tuntia. Tehtävänä oli yhden koiran walk up, jonka aikana liikkeessä tuli kaksi laukausta. Laukausten jälkeen koira tuli lähettää pellon reunalla olevalle pusikkoalueelle noin 20m päähän, jossa oli kaksi lähihakualuetta. Tehtävä oli ihan suoritettavissa Nalan taidoilla. Ongelmana kuitenkin oli, ettemme olleet käyttäneet pamauksia ohjauksen motivointina. Nala selkeästi odotti jotain tippuvan. Huomattuaan haulin tippuvan aseesta, Nala juoksi ensin linjan vieressä seisovalle ampujalle. Hetken siinä pyörittyään sain Nalan kuitenkin ohjattua taakse oikealle alueelle, mutta jostain syystä nenä ei vaan ollut hommassa mukana eikä se saanut damia ylös, vaikka useampaan otteeseen sain sen oikealle alueelle. Kotiläksyksi erittäin miellyttävä tuomari antoi lähihaun vahvistamisen. Hallinta ja ohjaus olivat kuulemma hyvällä mallilla :) Pisteet kuitenkin 0/20.

Kolmantena rastina oli vesitehtävä, jossa ampuja oli maalla ihan lähetyspaikan vieressä. Dami heitettiin noin 30m päässä olevasta veneestä vesikasvien sekaan. Tiesin jo etukäteen, että tehtävä oli erittäin vaikea Nalalle. Koska emme olisi enää kuitenkaan tuloksille pääseet, päätin ottaa vesirastin vain maltin kannalta. Hyvä niin, sillä Nala tälläkin rastilla hämmentyi aseesta tippuneesta haulista, eikä nähnyt veneestä heitettyä damia ollenkaan. Tämänhetkisillä taidoilla en olisi millään pystynyt ohjaamaan koiraa damille, joten en lähtenyt vesityöskentelyssä epävarmaa koiraa prässäämään. Pisteet siis 0/20.

Viimeisenä rastina oli ohjaus (n. 30m) pitkään heinikkoon. Tällä kertaa pää ja nenä olivat mukana ja Nala selvitti rastin lähes tyylipuhtaasti. Tuomarilta palautteena, että linja voisi olla suorempi. Pisteet 19/20.

Jatkossa treeneissä pitää olla enemmän häiriötä. Lisäksi vesityöskentelyä pitää työstää paljon varmemmaksi. Muuten olen ihan tyytyväinen ensimmäiseen kokeeseemme, sillä helteestä huolimatta Nala jaksoi työskennellä loppuun asti, malttoi odottaa lupaa noutoihin ja oli jälleen kerran hiljaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti