sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Pillipysäytys

Olen taas viime aikoina vahvistanut Nalan pillipysäytystä... Moni on kysellyt miten olen alkujaan lähtenyt pysäytystä treenaamaan. Tapoja on monia, mutta pallohullulle sain pysäytyksen lopulta iskostumaan palloa hyödyntämällä. Alla videosarjaa tämän aamun lenkiltä (pahoittelen videokuvan laatua)...

1. Kun koira kulkee edellä, heitä pallo sen taakse ja juuri ennen kun pallo osuu maahan vihellä käsky. Koiran kääntyessä on palkka välittömästi sen takana...Pillivihellystä ei kannata treenata saman lenkin aikana montaa kertaa, sillä fiksu tolleri oppii nopeasti ennakoimaan... Myös etäisyyttä koiraan kannattaa vaihdella sillä se myös oppii hahmottamaan millä etäisyydellä vihellys yleensä tulee!

2. Kun koira yhdistää vihellyksen palloon voi pallon heittää palkaksi viiveellä. Tässä kohtaa joudui aluksi hieman jumppaamaan istumisen kanssa... Alussa Nala vain kääntyi seisomaan kohden ja käskystä istui... Pikkuhiljaa istuminen vahvistui ja lopulta automatisoitui... Pysähdyksessä koiran ei ole pakko istua, mutta itse olen halunnut yhdistää pysähtymiseen istumisen rauhoittaakseni tilanteen.3. Loppuvaiheessa palkkausta voi pidentää ja treeniin lisätä suuntia, luoksetuloa jne.


Välillä näiden koiramaailman Pelle Hermannien kanssa huumori on tarpeen...


2 kommenttia:

  1. Ihana töpselinenä! Hyviä vinkkejä, kiitos! Ainokin tuli kiinnostuneena katsomaan videoita. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos tästä on hyötyä muillekin... Muiden koirien videot kiinnostaa aina myös Nalaa! :)

      Poista