sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Uusi Vuosi, uudet kujeet

Loppuvuodesta allekirjoittanut sai nauttia lähes kahden viikon lomasta, voi miten se tulikin tarpeeseen... Lomaan kuului runsaasti ulkoilua, sekä jonkin verran treenailuakin. Vuoden alussa kokeiltiin piiitkästä aikaa variksen ja pupun ylösottoja, viimeksi Nala näki riistaa syksyn taippareissa. Ilokseni sekä varis että pupu nousivat reippaasti ja palautuivat nätisti käteen. Hienoa, ettei nyrpistellyt riistoille pitkänkään tauon jälkeen! Viimeaikoina olemme lähinnä treenailleet dameilla malttia sekä ohjattua noutoa.

Uuden vuoden raketteja ihastelemassa...
Siitä huolimatta, että vuosi 2014 onkin jo täydessä vauhdissa niin palaan vielä hetkeksi vuoden 2013 kohokohtiin... Vaikka emme tuloksilla mässäilleet, niin omasta mielestäni nämä muutamat saavutukset ovat sitäkin arvokkaampia. Jos ei muille niin ainakin minulle :)

Tärkeintä on, että Nala on pysynyt tähän asti terveenä. Toukokuun lopussa kävimme virallisissa terveystutkimuksissa, joista tuloksena terveet lonkat (A/A), kyynärät (0/0) ja silmät.

Huhti-toukokuussa aloitimme myös UMN:n taipparikurssilla... Alku ei ollut kovinkaan imarteleva: Nalalle kelpasi vain oma dami (yksi siis!), eivätkä ne harvat palautukset tulleet läheskään käteen asti. Myöskään riistat eivät aluksi meinanneet kelvata, vaikka Nala oli niistä selvästi kiinnostunut. Pikkuhiljaa kaikki palaset kuitenkin loksahtivat paikoilleen ja uskalsin ilmoittautua UMN:n kokeeseen Raaseporiin Tuija Hukkasen arvioitavaksi. Alkuperäinen tavoite oli, että jos Nala tuo yhdenkin variksen minulle käteen asti olen jo äärimmäisen tyytyväinen! Treeneissä asiat olivat lähteneet jo kivasti luonaamaan, mutta jännitys tuo aina lisää haastetta sekä koiralle että itselle. Lisäksi tiesin tollereiden olevan kekseliästä sakkia, joten kokeessa voi tapahtua mitä tahansa. Niin siinä sitten kävi, että Nalli sai NOU1 tuloksen jo heti ensi yrittämällä. Vaikka aikaa on kulunut niin silti tulos lämmittää edelleen mieltä.


Näyttelyissä Nalalle on sadellut kaikkea Tyydyttävän ja ERInomaisen väliltä. Suurta mainetta ja kunniaa ei tällä saralla ole tullut - vielä. Nala on tollereille tyypilliseen tapaan melko hitaasti kehittynyt. Lisäksi vielä kesällä raukka oli ihan karvaton. Näyttelyissä pyörimiseen meillä on kuitenkin vaikka kuinka paljon aikaa, joten nyt keskitytään muihin harrastuksiin! :)

Mitäpä sitten vuonna 2014?

Toivon todella, että Nala pysyy jatkossakin terveenä. Tarkoituksena olisi kesän aikana käydä MH-luonnekuvauksessa. Omasta mielestäni Nalalla on aivan ihana luonne, mutta on mielenkiintoista saada myös puolueeton kuva omasta koirasta. Omaansa kun helposti katsoo hieman vaaleanpunaisten lasien läpi :) Toiveena olisi startata useammassakin lajissa. Tällä hetkellä treenaamme tavoitteellisesti sekä nome-B:tä että wt:tä varten. Paljon on kuitenkin vielä treenattavaa, mutta ehkä loppukesästä uskaltaudun kokeisiin. Myös mejä olisi tarkoitus startata kesällä. Toko:sta pidämme taukoa, kunnes Nalan juoksut ovat ohi. Katsotaan sitten keväällä miten tokossa starttaamisen suhteen käy :) Agilityä olisi jossain vaiheessa hinku vielä jatkaa, mutta tulostavoitteita ei tässä lajissa edelleenkään ole. Vuoden päästä näemme toteutuiko näistä haaveista yksikään, mutta pääasia on, että on ylipäätään tavoitteita mihin pyrkiä :)


Heijastinliivi ja dami sävysävyyn, tietenkin!

Reipas noutaja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti