tiistai 13. helmikuuta 2018

Lonkkavikaisen jumppaa

Kuten edellisessä tekstissäni paljastin - Islalla todettiin joulukuussa lonkkaniveldysplasia. Emme ole kuitenkaan jääneet tuleen makaamaan, vaan lähdimme fyssarin (https://sporttikoira.weebly.com/) kanssa miettimään sopivaa treeniohjelmaa Islan lonkkien tueksi, jotta lonkat saadaan pysymään jatkossakin kunnossa ja oireettomina.


Viikossa on 1-2 lepopäivää, jolloin ei tehdä pihapissatuksia ja aivotyöskentelyä kummempaa. Lepopäivät ajoittuvat viikonlopun ympärille, sillä viikonloppuisin meillä on tapana nauttia ulkoilmasta melkein myrkytykseen asti. Erilaisia liikkuvuus- ja lihaskuntoa tukevia harjoituksia tehdään viikon aikana sykleissä. Lisäksi Isla käy uimassa kaksi kertaa kuukaudessa. 
Treeniohjelman lisäksi Isla käy säännöllisesti fyssarilla hierottavana ja sen ruokavalioon on lisätty nivelten terveyttä tukevia lisäravinteita. Melkoisesti meillä on siis ohjelmaa jo ihan normaalissa arjessa, katsotaan riittääkö aika tavoitteellisempaan harrastamiseen vai jäädäänkö höntsäilyn maailmaan.


Mikäli Islalta kysytään niin uimaan voisi mennä useamminkin kuin vain pari kertaa kuukaudessa. Onneksi Isla on oppinut Nalan rinnalla uimaan hienosti vierellä, eikä veteen tarvitse heitellä leluja, jotta koira menisi uimaan... Tähän asti olemme käyneet Onnentassussa (http://www.koirakylpyla.fi/), mutta tänään huomasin, että Nurmijärvelle on avautunut toinenkin koirauimala (http://www.petbros.fi/), jossa mahdollisuutena myös vesijuoksu.


Voidaanko vielä uida?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti