lauantai 5. huhtikuuta 2014

Voihan damit sentään!

Olimme tänään epävirallisessa noutokokeessa Pirkan Dameissa Pälkäneellä. Paikalla taisi olla liki 100 nuorta noutajaa, Nala oli lähtönumerolla 60.

Ensimmäisenä tehtävänä oli hakuruutu. Pidin hakua 'takuuvarmana' tehtävänä, sillä Nala kyllä tietää mitä sana etsi tarkoittaa. En vain muistanut, että Nalalla oli pienempänä ongelmia vieraiden damien ylösotoissa... Niinhän siinä sitten kävi, että ensimmäisten lähetysten (2kpl) jälkeen Nala kävi vain etsimässä damit, mutta ei tuonut niitä minulle. Ensimmäistä kertaa, sitten viime kesän, se tosiaan jätti damit metsään! Näin jälkeenpäin mietittynynä, mahtoiko tehtävä sittenkään olla sille ihan selvä. Viimeaikoina olemme treenanneet lähes pelkästään ohjauksia ja markkeerauksia ja vain kerran hakuruutua (sekin riistoilla)... Nala teki kuitenkin hyvää hakua, hyvällä vauhdilla ja tuomarin mukaan löysikin 3-4 damia ennen viimeistä palautettua damia. Miksi kukaan ei tullut pamauttamaan ohjaajaa ja sanomaan, että nyt se koira pois metsästä ja uusi lähetys vielä kun on aikaa :D Nyt tietää mitä pitää vielä treenata!

Hakuruudun jälkeen olin jo valmis lähtemään kotiin ja lyömään hanskat tiskiin... Niin paljon harmitti. Onneksi olen kuitenkin sen verran pihi ja kilpailuviettinen, etten halunnut maksettua koetta jättää puolessa välissä kesken. Jonotimme ohjaukseen ja markkeeraukseen yli tunnin ja olin varma, ettei Nala enää jaksaisi keskittyä. Nala kun ei muutenkaan ole mikään maailman vauhdikkain ja energisin koira. Ehkä juuri omien odotusten ja jännityksen lasku avitti siihen, että ohjaus ja kakkosmarkkeeraus menivät ihan tyylipuhtaasti. Tuomari ei ollut uskoa kun sanoin, että hakuruutu oli lässähtänyt palautuksiin :) Koiran työskentelyssä ei kuulemma ollut mitään moitittavaa. Ainoa 'moitittava' oli, että virallisissa kokeissa koiraan ei saa koskea. Tässä silitin Nalan päätä ennen kun otin damit itselleni. Vielä lähtiessäni koepaikalta tuomari totesi, että siinä sinulla on maailmanluokan markkeeraaja. Mammin ihana pieni punakuono! <3Alla Nalan arvostelu:

Ohjaus, pisteet 20/20:
1. Suoraviivaisesti ohjattuna.
2. Kaunis suoraviivainen suoritus.

Markkeeraus, pisteet 20/20:
Suoraviivaiset suoritukset. Hyvät luovutukset.

Haku, pisteet 4/20:
Lähtee ja liikkuu hyvin hakualueella. Paikallisti dameja, mutta ei tuonut niitä ohjaajalle. Palautti 1/6.

Yhteistyö, pisteet 15/20:
Haku (5/10). Kohtalaisen hyvässä yhteistyössä.
Ohjaus ja markkeeraus (10/10). Lempeästi ohjattu iloinen noutaja. Toimii hyvässä yhteistyössä ohjaajan kanssa.

Yhteispisteet 59/80 

Tänään oli kiva päivä!

Passissa ennen hakuruutua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti