keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Kuinka paljon tavaraa yksi koira tarvitsee?

Ajattelin tänään ihan vain nopeasti siivota Nalan tavarat paikoilleen. Noh, ihan nopeasti se ei sitten kuitenkaan käynyt, nimittäin Nalalla on tavaraa todella paljon. Tavaramäärästä huvittuneena päätin samalla kuvata ja postata näistä tuikitärkeistä tavaroista... 

Aloitetaan niistä tärkeimmistä - leluista. Leluja Nalalla on paljon. On monenlaisia palloja ja pehmoleluja, vinkuvia ja ei-vinkuvia. Nala on hyvin tarkka leluistaan. Jokainen niistä saa kyytiä säännöllisin väliajoin, eikä saman lelun kanssa yleensä leikitä peräkkäisinä päivinä. Poikkeuksena ensimmäisessä kuvassa etualalla oleva pallo sekä 'näyttelylelu', joka siis sai nimensä siitä, että ostimme sen Nalan ensimmäisestä virallisesta näyttelystä.


Pallot ovat parasta mitä Nala tietää, minkä vuoksi palloja meiltä löytyy lähes joka repusta ja taskusta. Näitä pyöreitä esineitä Nala noutaisi vaikka maailmanloppuun asti.

Damit

Toko
Seuraavaksi harrastusvälineitä. Ylimmässä kuvassa Nalan damit, joita ei vieläkään taida olla tarpeeksi.  Yhteen damiin löytyy 'lisävarusteena' myös jäniksennahka. Näillä olisi tarkoituksena talven aikana treenailla noutajien metsästyskokeisiin eli nomeen.

Damien alta löytyy tokoon liittyvät 'välineet'. Kotoa löytyy sekä puinen että metallinen toko-kapula, makupalapussukka, tunnistusnoutokapuloita, naksutin, pilli (itseasiassa käytössä vain nomessa) sekä motivointileluja.

Alimmassa kuvassa uusimman harrastuksen, mejän, välineistöä: pyykkipoikia sekä jälkiliina.
Mejä

Sitten Nallin pukumuotia. Vaikka pidänkin koiran pukemista lähinnä naurettavana, on Nalankin kaappiin eksynyt muutama asuste. Syksyn pimeydessä heijastinliivi tai huivi on ihan näppärä varuste. Tosin pimeiltä pyöräilijöiltä nekään eivät suojaa, minkä vuoksi meillä on myös pannassa valo.

Talvimanttelin hankin viime talvena fb:n käytettyjen eläintarvikkeiden kirppikseltä. Paukkupakkasilla sekin on ollut tarpeen. Ehkä koira pärjäisi ilmankin, mutta koska itse pukeudun kuin jääkaudella on parempi mieli jos koirallakin on jotain lämmintä.

Mustan 'Back on track' -verkkoloimen hankin helpottamaan Nalan palautumista kovista fyysisistä suorituksista. Käytössä se on joka yö, vähän kuin yökkärinä... Lumevaikutusta tai ei - se tuntuu auttaneen.

 

Alimpana uusin ostos - kylpytakki. Kyllä, luit oikein: kylpytakki :) Sen ostin talven koirauimalakäyntien varalle... Eipä tarvitse talvella palella märällä turkilla auton takakontissa...Lisäksi löytyy vielä paljon erilaisia lisäravinteita, tarvikkeita turkinhoitoon, hihnoja sekä puukko (!) raakaruokapötköjen pilkkomiseen. Näin syksyisin pyyhkeitä kuluu ja paljon, kaikkia en jaksanut kuvattavaksi etsiä :) 'Tassuharja' oli ostohetkellä ihan must-hankinta, mutta käytössä se on ollut vain muutamia kertoja ;)
Näyttelyhihna
Kärsinyt puukko
Pyyhkeitä sekä 'tassuharja'
Erilaisia shampoita (mm. ihana mansikkajogurtin tuoksuinen) ja hoitosuihkeita sekä tassuvaha.

Erilaisia harjoja
Valjaat, nahkapanta ja -hihna arkikäyttöön sekä noutajatalutin nomeen.
Monenlaista lisäravinnetta, puhdistusainetta, matolääkkeet sekä kynsisakset.
Matkapullo


Jos pitää rotukoiran hankintahintaa liian korkeana, kannattaa miettiä kaksi kertaa koiran hankintaa. Ainakin meillä ostohinta on ollut vain murto-osa kaikista koiraan liittyvistä kuluista ;)2 kommenttia:

  1. Näin se menee! Ja tämä on vasta alkua, eihän Nalalla ole vielä edes omaa pakastinta.. :P

    VastaaPoista
  2. Itseasiassa Nalalla on pakastin :) Vieläpä iso... Alunperin sen piti tulla meidän omaan käyttöön, mutta vaivihkaa se täyttyi luista ja lihoista... On siinä sentään yhdellä hyllyllä ihmistenkin ruokaa :P Raadot sentään löytyy eri pakkasesta :)

    VastaaPoista